Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af gulve foretages. Ifald du ønsker et pænt parketgulv eller plankegulv med et naturligt look og patina, er sæbevask en effektiv overfladeløsning. Lud og ludbehandling kombineres sagtens med gulvsæbe og sæbebehandling, for et lyst udseende. parketgulvet eller plankegulvet vaskes hyppigt, så den bevarende løsning vedligeholdes, bedst én gang om ugen.

Hvad betyder sæbebehandling?

Til sæbebehandling af parket benyttes en gulvsæbe, som er beregnet til gulvvask. Enten som færdigblandet sæbebehandling eller som sæbespåner der udrøres i håndvarmt vand. På nyafslebne og ubehandlede parketgulve anvendes en mere fed sæbeblanding indtil trægulvet er mættet med sæbe. Et trægulv der sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 3 – 5 gange vask. Træet skal være godt tørt imellem hver vask. Benyt vejledningerne på bøtten og vær særligt opmærksom på blandingsforhold, tørretid samt vaskeretning.

Gulvsæbe eller sæbe?

Løsningen benyttes udelukkende på ludbehandlede og ubehandlede parket. Fordelen ved ludbehandling af plankegulve eller parket, er at gulvet ikke bliver misfarvet og gult. Ifald du ønsker et lyst og naturligt parketgulv, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner foreslås.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask benyttes en sæbe som er tilpasset træ og trægulve. Sæbe til gulvvask er tyktflydende med en række forskellige funktioner. Herimellem at rengøre gulvoverfladen og beskytte træet. Der kan købes færdigblandet sæbebehandling fra f.eks. Probat, Faxe, Trip Trap og mange andre. Brug lunkent vand eftersom varmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe til gulvvask findes som som natur eller hvid. Farven på planke eller parketgulvet kan justeres ned eller op afhængig af træsæben som anvendes. Ønskes derimod en lys nuance bruges den hvide sæbe.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været brugt som gulvbehandling i mange hundrede år. Ønskes det sandskurede, rustikke og naturlige udseende og patina, er vask med gulvsæbe den ideelle overfladebehandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din håndværker til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved vask af gulve med sæbe, følges anvisningen på gulvsæbens emballage. Kontakt os gerne i fald du er i tvivl.

No votes yet.
Please wait...
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.