Maling

Fuldmaling af trægulve anvendes rimelig sjældent, da træ udseendet derved vil fordufte. Træ er et vidunderligt naturligt materiale, som matcher ethvert hus eller lejlighed. Træ som gulvbelægning giver hygge, trivsel og varme. Denne indvirkning vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke uvæsentligt hvorledes et parketgulv males, så benyt for altid en kompetent fagmand til maling af trægulve.

Hvorfor male parket?

Maling er en slidfast fremgangsmåde som er fulddækkende. Derved kan træets naturlige look ikke betragtes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet løsning. Maling kan være en uovertruffen gulvmulighed til særdeles slidte plankegulve og parketgulve, som ikke tåler en gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Typer gulvmaling?

Der anvendes i reglen to forskellige slags maling til trægulve, epoxy og alkyd. Begge typer maling er utrolig slidstærke og anvendes ikke kun på trægulve, men også på betongulve i lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

Når et gulv er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være fjollet. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvblank, halvmat, højglans, silkemat, mat. Et malet plankegulv eller parketgulv er smudsafvisende, let at vedligholde samt rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, fedt, snavs eller smuds vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og plejes et malet trægulv?

Så snart malingen viser tegn på brug, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem overfladen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele gulvfladen. Gulvvask, gulvvedligeholdelse og pleje er let ligesom på et lakeret parket. Ved gulvrengøring opnår du et rent gulv omgående, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig heldækkende farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk tone. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales border og kanter.

Kontakt os for en snak om perspektiv for dit pankegulv eller parket.

No votes yet.
Please wait...
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.