Dørtrin

Dørtrin hedder også fodspark, fodtrin, dørtærskler, tærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele vi har. De påføres slid og spark i meget højere grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin laves af os, et professionelt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Såfremt du har gulve af træ, bør enhver gulvopfriskning blive lavet af os. Godt nok er vores speciale gulvafhøvling, gulvbehandling og gulvafslibning, hvor vores erfaring, ekspertiser og kompetencer virkelig får fri udfoldelse. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til høvling af plankegulve og parketgulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, kan du forvente at få en god gulvløsning med garanti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er kutyme at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i rummene for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er altid den værst tænkelige og skaber mange knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet normalt er af en hårdt træ, som kan tåle den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er en del dørtrin lavet i egetræ. Ofte vil boligens dørtrin få den samme efterbehandling som de omkringliggende gulve af træ har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig smukt udfald.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har en del benævnelser, der efterhånden benyttes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavt trin i bunden af døråbningen, der i bredde og længde modsvarer dørens dimensioner. Det dæmper støj og isolerer imod kulde og træk. Det giver en naturlig rumadskillelse, som kan være formålstjenlig ved vedligeholdelse, rengøring og pleje.

Hvorfor udføres dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en meningsløs stor brug. Hvilket gør dem ømfindtlige og kan nødvendiggøre hyppigere slibning end trægulve og en kraftig behandling. I en hel del arbejder lakeres trinnene skønt trægulvet får en anden overfladebehandling som lud, voks, sæbe eller olie

Af hvilken grund runder dørtrin?

Slid og mange års brug af fodstykke i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette opleves navnlig ved bløde træsorter som fyr, lærk og gran der har været praktiseret i mere end hundrede år. Udhulede dørtrin kan som regel slibes plane, men vi møder gentagne gange gulve hvor en udskiftning er tiltrængt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, fodspark og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I flere mange nye moderne hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, bruges den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Hermed opnås et ualmindelig solidt trin med god holdbarhed.

Mester i forbedring af dørtrin

Vi er eksperter i gulvslibning, overfladebehandling samt afslibning af dørtrin, tærskler, køkkenbordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

No votes yet.
Please wait...
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.